ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Trofelia ιδρύθηκε τον Μάιο του 2013, ως οικογενειακή επιχείρηση.
Το όνομά της προήλθε από τις ελληνικές λέξεις Τροφή και Ωφέλεια, απεικονίζοντας με τον πιο εύστοχο τρόπο έναν εξαίσιο συνδυασμό.
Την Τροφή ως αναγκαίο και ευεργετικό στοιχείο για το σώμα, και την Ωφέλεια ως μια απόλαυση όλων μας των αισθήσεων.

 

 

Οι ιδρυτές της Trofelia ξεκίνησαν την ενασχόληση με το εμπόριο τροφίμων, λόγω της αγάπης τους για το καλό και ποιοτικό φαγητό, κάνοντας το ‘’χόμπι’’ τους επάγγελμα. Στη δική τους φιλοσοφία, οι άνθρωποι τρώνε μαζί, μοιράζονται το φαγητό, κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, επικοινωνούν. Ενισχύουν τους δεσμούς τους αλλά και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Η τροφή είναι σύμβολο αγάπης και φροντίδας και αντανακλά την αίσθηση της ικανοποίησης. Ταυτόχρονα, στην απόφαση ίδρυσης της εταιρίας συνετέλεσαν και δύο ακόμα λόγοι.

Ο πρώτος αφορά στις νέες τάσεις και την εξέλιξη της γαστρονομίας για υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα και δημιουργία νέων γεύσεων, στο πλαίσιο του λεγόμενου γαστρονομικού τουρισμού. Το φαγητό άλλωστε, αποτελεί μέρος της κουλτούρας των λαών και όχι απλώς μια βιολογική ανάγκη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι σύγχρονοι ταξιδευτές αναζητούν να μάθουν τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής ενός λαού που επισκέπτονται, πώς ζει, πώς παρασκευάζει την τροφή του. Ο τρόπος ζωής των κατοίκων, τα κύρια προϊόντα της διατροφής τους, η νέα τεχνολογία στην παραγωγή, η παραδοσιακή διατροφή και οι τοπικές κουζίνες, ακόμα και ο διάκοσμος ενός τραπεζιού ή η συμπεριφορά των συνδαιτυμόνων γύρω από το τραπέζι, ορίζουν την πολιτιστική ταυτότητα κάθε τόπου.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει μεταβάλλει πτυχές του καταναλωτισμού στη χώρα μας, οδηγώντας τους ανθρώπους σε περισσότερες οικιακές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπως συνέβαινε παλαιότερα, όταν οικογένεια και φίλοι διασκέδαζαν γύρω από ένα τραπέζι με ποικίλες λιχουδιές και καλό ποτό.

Εγκαταστάσεις – Διανομή

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρίας και με γνώμονα την αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της, η Trofelia συμμετείχε στην δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων Logistics αποκλειστικά για είδη διατροφής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η εταιρία διαθέτει  γραφεία διοίκησης στο κέντρο της πόλης και απασχολεί έμπειρο & εξειδικευμένο στελεχιακό και εργατικό δυναμικό.

Διαθέτει επίσης ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων για τη διανομή των προϊόντων που διακινεί.

Σήμερα η Trofelia δημιουργεί ένα υψηλών προδιαγραφών χαρτοφυλάκιο ελληνικών και διεθνών γαστρονομικών προϊόντων, προωθώντας και η ίδια την γαστρονομία ως τέχνη της απόλαυσης. Συμβάλλει με τα προϊόντα της στη λεγόμενη ταξιδιωτική εμπειρία γευσιγνωσίας, καθώς και της γνωριμίας όλων μας με φημισμένα ελληνικά και εισαγόμενα προϊόντα εκλεκτής τοπικής κουζίνας. Διαμορφώνει νέες πελατειακές αγορές και ενισχύει το επιχειρείν στον κόσμο του ποιοτικού τροφίμου και της παραδοσιακής μπακαλικής.

Η εταιρία επιμένει Ελληνικά, ωστόσο σκέφτεται και δρα παγκοσμιοποιημένα και οι άνθρωποί της βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση για τα ποιοτικότερα και πιο εύγευστα υλικά.

«Συνεργαζόμαστε με επώνυμους μάγειρες και σεφ με στόχο να αναδείξουμε και να εξελίξουμε την ελληνική γαστρονομία. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους Έλληνες σεφ με προϊόντα και συναδέλφους τους του εξωτερικού και αντίστοιχα σεφ του εξωτερικού με την Ελλάδα».

*Η ελληνική λέξη «γαστρονοµία», προέρχεται από τη λέξη γαστήρ (κοιλιά) και νοµία (γνώση ή νόµος). Ο όρος σηµαίνει την τέχνη της υψηλής µαγειρικής, το σύνολο των κανόνων για την επιλογή των κατάλληλων υλικών και την παρασκευή εδεσµάτων, µε στόχο τη γευστική (και οπτική) απόλαυση. Επίσης, σηµαίνει γενικότερα κάθε δραστηριότητα σχετικά µε τη µαγειρική και την απόλαυση του φαγητού (Μπαµπινιώτης, 2002:401). Η ελληνική αυτή λέξη επισηµοποιήθηκε από τη Γαλλική Ακαδηµία το 1835, και από τότε καταχωρήθηκε στο επίσηµο λεξικό της.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ