ΝΕΑ
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Carozzi Formaggi

Στους ορεινούς όγκους της Λομβαρδίας και στην κοιλάδα της Valsassina, περιοχή με πλούσια ιστορία, παραδόσεις και κορυφαία γαστρονομία ταξίδεψε η αποστολή Trofelia & Global Foods, στο πλαίσιο του γαστρονομικού της ταξιδιού, 14-18 Ιανουαρίου στη Βόρεια Ιταλία. Σε αυτό το μαγικό τόπο, έχει τις εγκαταστάσεις του το παραδοσιακό τυροκομείο της Carozzi Formaggi.  Κι είναι εξ ίσου μαγική η διαδικασία μετάλλαξης του γάλακτος σε γευστικά τυροκομικά προϊόντα. Πώς το πάθος στην παράδοση του επαγγέλματος, ο σεβασμός στην κουλτούρα της περιοχής, η αξιοποίηση των πρώτων υλών και η υπομονή, οδηγούν σε υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα. Η Carozzi Formaggi, στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2014, κέρδισε χρυσό βραβείο για την Gorgonzola DOP Selezione, αργυρά βραβεία για το Taleggio DOP ‘La Baita Tradizionale’ & την Dolce Capriziola και χάλκινο βραβείο για το Valtunt della Valsassina.  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη γευστική δοκιμή όλων των βραβευμένων τυριών παραδοσιακών και ΠΟΠ, της σειράς Selezione del Casaro και των φρέσκων όπως Mascarpone, Ricotta, Caprino  μέσα από μια οινογαστρονομική εμπειρία.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
This error message is only visible to WordPress admins