ΝΕΑ
Επίσκεψη στην Conservas Ortiz

Το ιστορικό κτίριο της Conservas Ortiz στο λιμάνι της Ondarroa, που διαχειρίζεται τη διαδικασία παραγωγής του διάσημου λευκού τόνου Bonito del Norte, επισκέφθηκε η αποστολή του ομίλου TROFELIA Promoting Food / GLOBAL FOODS- με την συμμετοχή chef και συνεργατών- κατά το 4ο εκπαιδευτικό της ταξίδι-θεσμό στο Σαν Σεμπαστιάν, 8-12 Ιανουαρίου. Η αποστολή ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και δοκίμασε εξαιρετικής ποιότητας σπεσιαλιτέ και καναπεδάκια με τόνο, αντζούγιες και θαλασσινά. Η Conservas Ortiz καθιέρωσε το πρώτο της κονσερβοποιείο στην Ondarroa το 1891,μόλις λίγα τετράγωνα από το αλιευτικό λιμάνι. Το αρχικό εργοστάσιο εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα απασχολώντας και πολλές από τις γυναίκες της πόλης, στο μαγείρεμα, τον καθαρισμό και τη συσκευασία του τόνου σε βάζα και κονσέρβες.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ