ΝΕΑ
Παρουσίαση των προϊόντων Ortiz στο Tastepoint

Αφιερωμένη στην γνωριμία μας με τα διεθνούς φήμης αλίπαστα και θαλασσινά της ισπανικής εταιρίας Conservas ORTIZ, που διακινεί στη Βόρεια Ελλάδα η TROFELIA Promoting Food, ήταν η εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 7 Φεβρουαρίου 2019, στον πολυχώρο TASTEpoint, με προσκεκλημένους ανθρώπους της γαστρονομίας. Την ισπανική εταιρία εκπροσώπησε ο Ander Montalvo (Export area Manager), ο οποίος παρουσίασε το προφίλ της οικογενειακής επιχείρησης Ortiz (από το 1891) και τα προϊόντα της, που είναι γνωστά παγκοσμίως ως “Delicacies of the Cantabrian Sea”. Ο διακεκριμένος chef Σωτήρης Ευαγγέλου, ετοίμασε εννέα γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από τα προϊόντα ORTIZ: αυγά σκόμβρου, φιλέτο λευκού τόνου, αντσούγια μαρινάτη, αντσούγια παστή, σαρδέλα παστή, μύδια με σάλτσα escabeche.Την τιμητική τους είχαν μύδια με νιόκι πατάτας και λουκάνικο τζουμαγιάς, σαρδέλες με κρέμα από ρεβίθια και κρέμα τουρσί, αντζούγια μαρινάτη με μοτσαρέλα και βασιλικό, μπακαλιάρος στον ατμό με κρέμα αντζούγιας και κάππαρη, σπαγγέτι με αντζούγιες, κουκουνάρι και σταφίδες, κανελόνι με τόνο, ψητή μελιτζάνα και τομάτα, μους τόνου με αυγά ορτυκιού, σούσι με αυγά από σκουμπρί, αβοκάντο και αγγούρι. Ακολούθησε γευστική δοκιμή και χαλαρή συζήτηση. Τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα, ήταν ευγενική προσφορά του Κτήματος Γεροβασιλείου.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ