ΝΕΑ
Γνωριμία με τα διάσημα τυριά της Agour

Το τυροκομείο της Agour στην Hellette, στη γαλλική πλευρά της Xώρας των Βάσκων, που παράγει και ωριμάζει περίφημα και βραβευμένα ΠΟΠ & ΠΓΕ τυριά, επισκέφτηκε το team του ομίλου TROFELIA Promoting Food / GLOBAL FOODS- με την συμμετοχή chef και συνεργατών- κατά το 4ο εκπαιδευτικό της ταξίδι. Η αποστολή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την τυροκομία της περιοχής και να γευτεί τα διάσημα τοπικά τυριά όπως το παλαιωμένο Ossau Iraty που έχει βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ως ένα από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, καθώς και μια σειρά εξαιρετικών πρόβειων και κατσικίσιων τυριών από γάλα ζώων, που γεννιούνται και εκτρέφονται στα βοσκοτόπια της περιοχής. Το ντόπιο γάλα, ο εμπλουτισμός ορισμένων τυριών με Piment D’ Espelette, με βότανα και άλλα τοπικά προιόντα, ο τρόπος ωρίμανσης και το κλίμα προσδίδουν στα τυριά έντονα αρώματα & αξεπέραστη γεύση. Η ιστορία του οίκου Agour ξεκινά το 1981 από μια ομάδα βάσκων παθιασμένων με τον τόπο τους, που ήθελαν να εργαστούν και να ζήσουν εκεί, ενώ σήμερα, το Maison Agour, εξακολουθεί να διοικείται συλλογικά από ένθερμους υπερασπιστές της ταυτότητας και της ιστορίας της περιφερειακής βασκικής γαστρονομίας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ