Skip to content
Skip to footer
t. +30 2310 241 555
e. info@trofelia.gr
a. Tsimiski 52, 54623 Thessaloniki, Greece
Eat
The
Mediterranean
Way
Αρχική
About
Έντυπα
Προϊοντικός Κατάλογος
Εορταστικό Menu
Κατάλογος Κρεατικών
Κατάλογος Τυροκομικών
Κατάλογος Θαλασσινών
Κατάλογος Μπακαλικής
Κατάλογος Προϊόντων Kaviari
Προϊόντα
Αλιεύματα
Δαντελωτές ακτές, πολυάριθμα νησιά, ανάγλυφος πυθμένας με μεγάλη γεωμορφολογική ποικιλία, θαυμάσιες κλιματολογικές συνθήκες. Το Αιγαίο Πέλαγος είναι μία από τις πιο ελκυστικές θάλασσες του κόσμου. Λίκνο μεγάλων πολιτισμών και σταυροδρόμι του εμπορίου των λαών Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου. Πηγή ζωής και καταφύγιο ποικίλων ειδών ψαριών, θαλασσινών, θηλαστικών και θαλάσσιων οργανισμών. Τα αλιεύματα της ελληνικής θάλασσας και του Αιγαίου πελάγους προσφέρουν αληθινές γευστικές συγκινήσεις και αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής μας διατροφής με υψηλή θρεπτική αξία. Από το «10» του Μ. Καραγάτση (πρώτη έκδοση 1964). “Παλαμίδα μπόλικη είχε πέσει, κι άλλο τόσο σκουμπρί σταχτί και γυαλιστερό, σαν λεπίδι ατσαλένιο. Οι δράκαινες με τις καστανόμαυρες βούλες πάνω στ’ ανοιχτόχρωμο πετσί τους, έδιναν τόνο πιο ειρηνικό για όποιον δεν ήξερε το θανατερό φαρμάκι που φώλιαζε στα άσπρα κεντριά τους. Απαίσιες φάνταζαν οι καστανοκίτρινες σμέρνες, με το μακρύ, γλιτσιασμένο κορμί – φίδια της θάλασσας. Η μαρίδα ταπεινή σε μέγεθος και διακριτική σε θωριά, προκαλούσε πιότερο το γαστριμαργικό ενδιαφέρον των μερακλήδων…”
ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
[:el][:en][:en][:el][:el][:el]Το μπλε του ελληνικού πελάγους μας προσφέρει απλόχερα τροφή για όνειρα και σκέψη. Μας προσφέρει όμως και τους μοναδικούς γευστικούς του θησαυρούς, κομμάτι της διατροφής μας, από την στιγμή που μάθαμε να τιθασεύουμε το κύμα. Από την συναρπαστική ανεπιτήδευτη γεύση των θαλασσινών της North Evia μέχρι τον εξεζητημένα μοναδικό χαρακτήρα του κεχριμπαρένιου Aυγοτάραχου του Μεσολογγίου, η θάλασσα, δημιουργεί με τα υλικά της μια γευστική παλέτα, που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας γενιές τώρα. * Η τακτική της συντήρησης του αυγοτάραχου από τόνο ή κέφαλο έχει τις ρίζες της στους αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους. Το 1668 ο Τούρκος χρονογράφος και περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή αναφέρει το αυγοτάραχο ως μεζέ “πραγματικά άξιο δώρο για σουλτάνους”, “ξανθό σαν το σαφράν”, ευωδιαστό, νόστιμο και τονωτικό. [:en]The endless blue of the Aegean Sea with its infinite shades boasts an ever-blue character of nature. Greek seafood & delicious fishes offer us unique tasty treasures, part of our Mediterranean diet from ancient times. From the fascinating unpretentious taste of North Evia to the sophisticated character of Mesolongi’s Botargo with its unique amberish color, the Archipelago creates a delicious sea food palette that has become an integral part of our Mediterranean diet for generations now. “…Such was…
ΧΑΒΙΑΡΙ
ΨΑΡΙΑ
ΚΡΕΑΤΑ & ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ & ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
[:el][:en][:el][:en][:el][:en][:en][:en][:en][:en][:en][:en][:el]Τα αλλαντικά κατέχουν δεσπόζουσα θέση στα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι η ιδανική παρέα. Του πρωινού τοστ, του φρεσκοψημένου ζυμωτού ψωμιού, της μουστάρδας, του κέτσαπ, της μπύρας και του κρασιού. Η ποικιλία και οι διαφορετικές γεύσεις τους ταιριάζουν με κάθε περίσταση. Καπνιστά ή βραστά, ψιλοκομμένα ή όχι, τα αλλαντικά δεν αποτελούν απλώς μια διαφορετική προσέγγιση του κρέατος. Οι παραδοσιακές συνταγές που ταξίδεψαν από την Ανατολή-σε μακρινούς και κάποιες φορές δύσκολους καιρούς- έδωσαν το δικό τους στίγμα στις αναφορές που έχουμε ως λαός, κάνοντας κάθε μπουκιά μια λαχταριστή ανάκληση μιας αυθεντικής μνήμης που ουδέποτε χάθηκε. *Βασιλικός Βασίλης, Poste Restante 1967-1974, Ελληνικά Γράμματα, 2007 «Ενώ στο μπακάλικο του Αρμένη τα σαλάμια κρέμονταν σαν ερωτηματικά …Αυλαία από σαλάμια∙ κηροπήγια του χοιρινού. Μερικά διατηρούσαν την καταγωγή του γουρουνίσιου ποδιού τους. Αλλαντικά τύπου «πεταλούδας» – σουφρωμένα στις άκρες – , ζαμπόνια γουδοχέρια…»[:en]Deli meats are dominant food for Greek households. It’s the perfect appetizer for breakfast toast, for fresh baked bread, they match perfectly with mustard, ketchup, beer or wine. Greece is known for its sausages where there is a full range that covers any flavor and demand. Smoked or boiled, chopped or not, deli meats are not just a different approach to meat. Their traditional and authentic…
ΚΡΕΑΤΑ
ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ
ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ
[:el][:el][:el][:en][:en][:en][:en][:en][:el]Το ελληνικό τραπέζι ήταν ανέκαθεν ανοιχτό σε πειραματισμούς και γευστικά δρώμενα, φιλοξενώντας μαγειρέματα και μυρωδιές από τους λαούς του Κόσμου. Ίσως επειδή αναγνωρίζουμε ότι τα δικά μας τρόφιμα, τα εδώδιμά μας, μπορούν να σταθούν και να συμπληρώσουν γευστικά, τα άλλα, τα Αποικιακά. Και μπορεί ο συνδυασμός τους να κουβαλά μνήμες παλαιού μπακάλικου, όπου όλες οι γεύσεις του κόσμου έβρισκαν χώρο στις τέσσερις γωνιές του, εντούτοις, συνεχίζουν και σήμερα, να αποτελούν ένα εξίσου συναρπαστικό μέρος μιας γαστρονομικής πανδαισίας. * “Εδώδιμα αποικιακά” έγραφαν παλιά στις επιγραφές τους, για να εξωραΐσουν τη επιχείρησή τους οι παλιοί μπακάληδες. Τα εδώδιμα είναι τα τρόφιμα, τα είδη που τρώγονται, τα φαγώσιμα, από την αρχαία λέξη “εδωδή”, που είναι το φαγητό, η τροφή. Τα αποικιακά ήταν προϊόντα που έρχονταν από τις αποικίες, όπως το τσάϊ, ο καφές, το πιπέρι και διάφορα άλλα μπαχαρικά, και τα έβρισκε κανείς στα είδη Μπακαλικής. [:en]Greek table has always been spacious to experimentation and tasting, hosting the passion for cooking, imagination and authentic smells from various cuisines. One thing has always been true though, the emphasis on earthy raw ingredients, unadulterated and grown locally – simple dishes, cooked slowly, seasoned with herbs and virgin olive oil. Maybe this was because we recognize…
ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΕΛΑΙΑ & ΕΛΙΕΣ
[:en][:el][:en][:en][:el]Στις ρίζες τους μεγαλούργησαν φιλόσοφοι και ξαπόστασαν ταξιδευτές. Και από τις ρίζες τους, αιώνες τώρα, καρπωνόμαστε το πιο πολύτιμο αγαθό της Μεσογειακής Γης. Την ελιά. Μια ζωντανή κληρονομιά που μας προσφέρει πλουσιοπάροχα τους καρπούς και τις ποικιλίες της, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και όλα τα παράγωγα προϊόντα τους. Η ελιά και το ελληνικό λάδι έχουν κερδίσει με την μοναδικότητα και την διατροφική τους ανωτερότητα, όχι μόνο μια θέση στο ελληνικό τραπέζι, αλλά και την αναγνώριση από γευσιγνώστες και απλούς φίλους της υγιεινής διατροφής σε κάθε γωνιά της υφηλίου. *Η ελιά Είμαι του ήλιου η θυγατέρα η πιο απ’ όλες χαϊδευτή. Χρόνια η αγάπη του πατέρα Σ’ αυτόν τον κόσμο με κρατεί… Δε μ’ έχει αηδόνι ερωμένη, μ’ αγάπησε μία θεά, ειμ’ η ελιά η τιμημένη. (Κωστής Παλαμάς)[:en]Olive trees are the symbol of peace, wisdom, fertility, prosperity, victory. In Greece it has been praised for centuries. This tree loves the sea and the Mediterranean sun, grows even on arid and rocky soils and survives under drought conditions and strong winds. It has left its imprint in every aspect of our cultural tradition.Philosophers grew up in their roots and travelers rest under their branches. From these roots we are yielding the most…
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ & ΣΑΛΤΣΕΣ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
ΜΕΛΙ & ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ
ΟΣΠΡΙΑ & ΟΡΥΖΑ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
[:el][:el][:el][:el][:el][:el]Η Ελληνική Μυθολογία δίνει στην τέχνη της τυροκομίας τον χαρακτηρισμό του «Δώρου με παντοτινή Αξία», που οι θεοί του Ολύμπου έκαναν στον άνθρωπο. Από τις απόκρημνες πλαγιές της Κρητικής Γης, έως και τις εύφορες Θρακιώτικες πεδιάδες, η ελληνική τυροκομία θεωρείται η κυριότερη μορφή μεταποίησης και αξιοποίησης του γάλακτος, που έδωσε ένα από τα πιο σπουδαία τρόφιμα στην διατροφική ιστορία του ανθρώπου, προσφέροντας ένα πλήθος προϊόντων υψηλής βιολογικής αξίας μέσα από κορυφαίες επιλογές. Τυριά που αναδεικνύουν νέες γεύσεις και υφές, συμπληρώνουν νέες συνταγές, και απολαμβάνονται σκέτα, στη σχάρα ή συνοδεύοντας μια ποικιλία ρακής ή ούζου. «Από τα Εδώδιμα-Αποικιακά στα Σούπερ Μάρκετ: Η πορεία 140 ετών μιας ελληνικής εταιρείας τροφίμων» Παναγιώτης Θανόπουλος, (Εκδόσεις Καστανιώτη).«Αφίνω δε τα τυριά, εις σωρούς κεφαλιών στιβαγμένα…Καμαρώστε τάξιν! Όλα αυτά φαντασθήτε τα εις σωρούς με γεωμετρικά σχήματα, με πυραμίδας, με κώνους, με τετράγωνα, παρατεταγμένα, ταξινομημένα κατ’ είδος, μέγεθος, χρώμα με ζηλευτήν τάξιν. Εδώ δεξιά, μόλις εισέρχεσθε, ένα περίκομψον τραπέζι, επίμηκες από ωραίον ξύλον με ένα παμμέγιστον πάλλευκον μάρμαρον απαστράπτον. Γύρω γύρω μέσα σε τενεκέδες ωραιοτάτους τα λάδια και τα βούτυρα και τα τυριά… εις τόνους ολοκλήρους, ηγραβιέρα, το τσέστερ και το ροκφόρ, παίρνουν ζωήν, κινούνται, εκστρατεύουν και έρχονται… προς το στόμα μου».[:en]In ancient Greece, milk was considered as a…
Νέα
Επικοινωνία
Trofelia
Promoting Food
Κλείσιμο
Αρχική
About
Έντυπα
Προϊοντικός Κατάλογος
Εορταστικό Menu
Κατάλογος Κρεατικών
Κατάλογος Τυροκομικών
Κατάλογος Θαλασσινών
Κατάλογος Μπακαλικής
Κατάλογος Προϊόντων Kaviari
Προϊόντα
Αλιεύματα
Δαντελωτές ακτές, πολυάριθμα νησιά, ανάγλυφος πυθμένας με μεγάλη γεωμορφολογική ποικιλία, θαυμάσιες κλιματολογικές συνθήκες. Το Αιγαίο Πέλαγος είναι μία από τις πιο ελκυστικές θάλασσες του κόσμου. Λίκνο μεγάλων πολιτισμών και σταυροδρόμι του εμπορίου των λαών Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου. Πηγή ζωής και καταφύγιο ποικίλων ειδών ψαριών, θαλασσινών, θηλαστικών και θαλάσσιων οργανισμών. Τα αλιεύματα της ελληνικής θάλασσας και του Αιγαίου πελάγους προσφέρουν αληθινές γευστικές συγκινήσεις και αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής μας διατροφής με υψηλή θρεπτική αξία. Από το «10» του Μ. Καραγάτση (πρώτη έκδοση 1964). “Παλαμίδα μπόλικη είχε πέσει, κι άλλο τόσο σκουμπρί σταχτί και γυαλιστερό, σαν λεπίδι ατσαλένιο. Οι δράκαινες με τις καστανόμαυρες βούλες πάνω στ’ ανοιχτόχρωμο πετσί τους, έδιναν τόνο πιο ειρηνικό για όποιον δεν ήξερε το θανατερό φαρμάκι που φώλιαζε στα άσπρα κεντριά τους. Απαίσιες φάνταζαν οι καστανοκίτρινες σμέρνες, με το μακρύ, γλιτσιασμένο κορμί – φίδια της θάλασσας. Η μαρίδα ταπεινή σε μέγεθος και διακριτική σε θωριά, προκαλούσε πιότερο το γαστριμαργικό ενδιαφέρον των μερακλήδων…”
ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
[:el][:en][:en][:el][:el][:el]Το μπλε του ελληνικού πελάγους μας προσφέρει απλόχερα τροφή για όνειρα και σκέψη. Μας προσφέρει όμως και τους μοναδικούς γευστικούς του θησαυρούς, κομμάτι της διατροφής μας, από την στιγμή που μάθαμε να τιθασεύουμε το κύμα. Από την συναρπαστική ανεπιτήδευτη γεύση των θαλασσινών της North Evia μέχρι τον εξεζητημένα μοναδικό χαρακτήρα του κεχριμπαρένιου Aυγοτάραχου του Μεσολογγίου, η θάλασσα, δημιουργεί με τα υλικά της μια γευστική παλέτα, που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας γενιές τώρα. * Η τακτική της συντήρησης του αυγοτάραχου από τόνο ή κέφαλο έχει τις ρίζες της στους αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους. Το 1668 ο Τούρκος χρονογράφος και περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή αναφέρει το αυγοτάραχο ως μεζέ “πραγματικά άξιο δώρο για σουλτάνους”, “ξανθό σαν το σαφράν”, ευωδιαστό, νόστιμο και τονωτικό. [:en]The endless blue of the Aegean Sea with its infinite shades boasts an ever-blue character of nature. Greek seafood & delicious fishes offer us unique tasty treasures, part of our Mediterranean diet from ancient times. From the fascinating unpretentious taste of North Evia to the sophisticated character of Mesolongi’s Botargo with its unique amberish color, the Archipelago creates a delicious sea food palette that has become an integral part of our Mediterranean diet for generations now. “…Such was…
ΧΑΒΙΑΡΙ
ΨΑΡΙΑ
ΚΡΕΑΤΑ & ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ & ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
[:el][:en][:el][:en][:el][:en][:en][:en][:en][:en][:en][:en][:el]Τα αλλαντικά κατέχουν δεσπόζουσα θέση στα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι η ιδανική παρέα. Του πρωινού τοστ, του φρεσκοψημένου ζυμωτού ψωμιού, της μουστάρδας, του κέτσαπ, της μπύρας και του κρασιού. Η ποικιλία και οι διαφορετικές γεύσεις τους ταιριάζουν με κάθε περίσταση. Καπνιστά ή βραστά, ψιλοκομμένα ή όχι, τα αλλαντικά δεν αποτελούν απλώς μια διαφορετική προσέγγιση του κρέατος. Οι παραδοσιακές συνταγές που ταξίδεψαν από την Ανατολή-σε μακρινούς και κάποιες φορές δύσκολους καιρούς- έδωσαν το δικό τους στίγμα στις αναφορές που έχουμε ως λαός, κάνοντας κάθε μπουκιά μια λαχταριστή ανάκληση μιας αυθεντικής μνήμης που ουδέποτε χάθηκε. *Βασιλικός Βασίλης, Poste Restante 1967-1974, Ελληνικά Γράμματα, 2007 «Ενώ στο μπακάλικο του Αρμένη τα σαλάμια κρέμονταν σαν ερωτηματικά …Αυλαία από σαλάμια∙ κηροπήγια του χοιρινού. Μερικά διατηρούσαν την καταγωγή του γουρουνίσιου ποδιού τους. Αλλαντικά τύπου «πεταλούδας» – σουφρωμένα στις άκρες – , ζαμπόνια γουδοχέρια…»[:en]Deli meats are dominant food for Greek households. It’s the perfect appetizer for breakfast toast, for fresh baked bread, they match perfectly with mustard, ketchup, beer or wine. Greece is known for its sausages where there is a full range that covers any flavor and demand. Smoked or boiled, chopped or not, deli meats are not just a different approach to meat. Their traditional and authentic…
ΚΡΕΑΤΑ
ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ
ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ
[:el][:el][:el][:en][:en][:en][:en][:en][:el]Το ελληνικό τραπέζι ήταν ανέκαθεν ανοιχτό σε πειραματισμούς και γευστικά δρώμενα, φιλοξενώντας μαγειρέματα και μυρωδιές από τους λαούς του Κόσμου. Ίσως επειδή αναγνωρίζουμε ότι τα δικά μας τρόφιμα, τα εδώδιμά μας, μπορούν να σταθούν και να συμπληρώσουν γευστικά, τα άλλα, τα Αποικιακά. Και μπορεί ο συνδυασμός τους να κουβαλά μνήμες παλαιού μπακάλικου, όπου όλες οι γεύσεις του κόσμου έβρισκαν χώρο στις τέσσερις γωνιές του, εντούτοις, συνεχίζουν και σήμερα, να αποτελούν ένα εξίσου συναρπαστικό μέρος μιας γαστρονομικής πανδαισίας. * “Εδώδιμα αποικιακά” έγραφαν παλιά στις επιγραφές τους, για να εξωραΐσουν τη επιχείρησή τους οι παλιοί μπακάληδες. Τα εδώδιμα είναι τα τρόφιμα, τα είδη που τρώγονται, τα φαγώσιμα, από την αρχαία λέξη “εδωδή”, που είναι το φαγητό, η τροφή. Τα αποικιακά ήταν προϊόντα που έρχονταν από τις αποικίες, όπως το τσάϊ, ο καφές, το πιπέρι και διάφορα άλλα μπαχαρικά, και τα έβρισκε κανείς στα είδη Μπακαλικής. [:en]Greek table has always been spacious to experimentation and tasting, hosting the passion for cooking, imagination and authentic smells from various cuisines. One thing has always been true though, the emphasis on earthy raw ingredients, unadulterated and grown locally – simple dishes, cooked slowly, seasoned with herbs and virgin olive oil. Maybe this was because we recognize…
ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΕΛΑΙΑ & ΕΛΙΕΣ
[:en][:el][:en][:en][:el]Στις ρίζες τους μεγαλούργησαν φιλόσοφοι και ξαπόστασαν ταξιδευτές. Και από τις ρίζες τους, αιώνες τώρα, καρπωνόμαστε το πιο πολύτιμο αγαθό της Μεσογειακής Γης. Την ελιά. Μια ζωντανή κληρονομιά που μας προσφέρει πλουσιοπάροχα τους καρπούς και τις ποικιλίες της, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και όλα τα παράγωγα προϊόντα τους. Η ελιά και το ελληνικό λάδι έχουν κερδίσει με την μοναδικότητα και την διατροφική τους ανωτερότητα, όχι μόνο μια θέση στο ελληνικό τραπέζι, αλλά και την αναγνώριση από γευσιγνώστες και απλούς φίλους της υγιεινής διατροφής σε κάθε γωνιά της υφηλίου. *Η ελιά Είμαι του ήλιου η θυγατέρα η πιο απ’ όλες χαϊδευτή. Χρόνια η αγάπη του πατέρα Σ’ αυτόν τον κόσμο με κρατεί… Δε μ’ έχει αηδόνι ερωμένη, μ’ αγάπησε μία θεά, ειμ’ η ελιά η τιμημένη. (Κωστής Παλαμάς)[:en]Olive trees are the symbol of peace, wisdom, fertility, prosperity, victory. In Greece it has been praised for centuries. This tree loves the sea and the Mediterranean sun, grows even on arid and rocky soils and survives under drought conditions and strong winds. It has left its imprint in every aspect of our cultural tradition.Philosophers grew up in their roots and travelers rest under their branches. From these roots we are yielding the most…
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ & ΣΑΛΤΣΕΣ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
ΜΕΛΙ & ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ
ΟΣΠΡΙΑ & ΟΡΥΖΑ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
[:el][:el][:el][:el][:el][:el]Η Ελληνική Μυθολογία δίνει στην τέχνη της τυροκομίας τον χαρακτηρισμό του «Δώρου με παντοτινή Αξία», που οι θεοί του Ολύμπου έκαναν στον άνθρωπο. Από τις απόκρημνες πλαγιές της Κρητικής Γης, έως και τις εύφορες Θρακιώτικες πεδιάδες, η ελληνική τυροκομία θεωρείται η κυριότερη μορφή μεταποίησης και αξιοποίησης του γάλακτος, που έδωσε ένα από τα πιο σπουδαία τρόφιμα στην διατροφική ιστορία του ανθρώπου, προσφέροντας ένα πλήθος προϊόντων υψηλής βιολογικής αξίας μέσα από κορυφαίες επιλογές. Τυριά που αναδεικνύουν νέες γεύσεις και υφές, συμπληρώνουν νέες συνταγές, και απολαμβάνονται σκέτα, στη σχάρα ή συνοδεύοντας μια ποικιλία ρακής ή ούζου. «Από τα Εδώδιμα-Αποικιακά στα Σούπερ Μάρκετ: Η πορεία 140 ετών μιας ελληνικής εταιρείας τροφίμων» Παναγιώτης Θανόπουλος, (Εκδόσεις Καστανιώτη).«Αφίνω δε τα τυριά, εις σωρούς κεφαλιών στιβαγμένα…Καμαρώστε τάξιν! Όλα αυτά φαντασθήτε τα εις σωρούς με γεωμετρικά σχήματα, με πυραμίδας, με κώνους, με τετράγωνα, παρατεταγμένα, ταξινομημένα κατ’ είδος, μέγεθος, χρώμα με ζηλευτήν τάξιν. Εδώ δεξιά, μόλις εισέρχεσθε, ένα περίκομψον τραπέζι, επίμηκες από ωραίον ξύλον με ένα παμμέγιστον πάλλευκον μάρμαρον απαστράπτον. Γύρω γύρω μέσα σε τενεκέδες ωραιοτάτους τα λάδια και τα βούτυρα και τα τυριά… εις τόνους ολοκλήρους, ηγραβιέρα, το τσέστερ και το ροκφόρ, παίρνουν ζωήν, κινούνται, εκστρατεύουν και έρχονται… προς το στόμα μου».[:en]In ancient Greece, milk was considered as a…
Νέα
Επικοινωνία
Μπακαλική
download
download
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Εντάξει
Πολιτική απορρήτου